Paul en Christina Koken-Radermachter zijn 60 jaar getrouwd

foto: Peter Trompetter
Gepubliceerd op 21/11/2023 om 09:24
Laatst bewerkt op 21/11/2023 om 14:01

Burgemeester Petra Dassen van Kerkrade verraste maandag het echtpaar Paul en Christina Koken-Radermacher met een huisbezoek. Het echtpaar stapte namelijk 60 jaar geleden in het huwelijksbootje.

Het diamanten bruidspaar leerde zich tijdens een dansavond in 1957 kennen en werden op slag verliefd. Zes jaar later gaven zij elkaar het ja-woord. Paul was docent en gaf biologielessen en lichamelijke opvoeding. Zijn vrouw werkte tot aan haar huwelijk bij het Algemeen Mijnwerkers Fonds. Daarna zorgde zij voor het huishouden en hun dochter.

Sportieve activiteiten speelden bij beide een grote rol. Wandelen was een passie die beiden deelden. Ooit liepen zij gezamenlijk alle 26 etapes van de langeafstandswandeling het Pieterpad. Nu doet het tweetal het rustiger aan en genieten zij van het maken van grote legpuzzels.

foto: Peter Trompetter

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties