Pinners dupe van 'cash trapping' in Parkstad, politie waarschuwt

Foto: © ZO-NWS
Gepubliceerd op 20/07/2022 om 09:06
Laatst bewerkt op 20/07/2022 om 15:31

In Simpelveld zijn in de afgelopen tijd mensen de dupe geworden van oplichters middels cash trapping. De politie waarschuwt hiervoor. 

Bij cash trapping manipuleren dieven de geldautomaat zodat er geen geld uit de machine komt. Ze plaatsen een afdekplaatje voor de gleuf van de geldautomaat. De geldautomaat doorloopt de hele (gelduitgifte)procedure.

Op het scherm zien pinners dan ‘neem pas uit’ of ‘geld uitnemen’, maar het geld komt niet uit de automaat. Pinners denken dan volgens de politie waarschijnlijk dat de automaat defect is. Als de bank open is, lopen pinners misschien naar binnen om het bankpersoneel te waarschuwen.

Zodra pinners de bank binnenlopen of zonder hun geld zijn vertrokken of de hoek om zijn, halen de cash trappers het geld uit de geldautomaat.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties