Politie deelt beelden verdachte achtervolging Landgraaf

foto: iStock
Gepubliceerd op 8/12/2023 om 11:27
Laatst bewerkt op 8/12/2023 om 11:33

De politie heeft vrijdag videobeelden gedeeld van de verdachte van een achtervolging in Landgraaf.

Op de Karel Doormanstraat vond in de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 november een achtervolging met de bestuurder van een gestolen voertuig plaats. De achtervolging eindigde in een aanrijding waarbij de verdachte wist te ontkomen.

In de nacht van donderdag 23 november negeerde de bestuurder van een bedrijfsbus met aanhangwagen een stopteken. De verdachte verhoogde zijn snelheid en de politie zette de achtervolging in op de N300 ter hoogte van Landgraaf. Op de Groenstraat ramt de verdachte een strategisch opgezette blokkade van twee politieauto’s, waarbij een agent lichtgewond raakte. Op de dashcambeelden is te zien dat de verdachte daarna uit het gestolen voertuig viel en wegrende. Niet veel later werd hij aangereden door een achtervolgende politieauto.

De verdachte vluchtte vervolgens via de Generaal Hodgesstraat de Karel Doormanstraat in. Daar loste de politie nog tevergeefs twee waarschuwingsschoten. De verdachte wist uiteindelijk te ontkomen via een paadje dat toegang gaf tot achterliggende tuinen aan de Karel Doormanstraat. Tijdens de aanrijding is de verdachte een schoen kwijtgeraakt. Opvallend is de grote schoenmaat van de verdachte, namelijk maat 48,5.

Kent of herken je deze verdachte? Het is niet ondenkbaar dat de verdachte verwondingen heeft opgelopen tijdens de aanrijding met het achtervolgende politievoertuig. Mensen die mogelijk iets gezien hebben worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties