Politie laat drie verdachten weer vrij

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 17/05/2023 om 16:07
Laatst bewerkt op 17/05/2023 om 16:42

Drie van de negen personen die dinsdag zijn aangehouden op verdenking van voertuigendiefstal zijn door de politie woensdag weer vrijgelaten. De overige verdachten blijven voorlopig achter de tralies.

Na een maandenlange voorbereiding viel de politie dinsdag op elf plaatsen in de regio Parkstad binnen. In totaal werden negen personen aangehouden. De verdachten zijn met uitzondering van een 49-jarige man uit Kerkrade allen afkomstig uit Heerlen en tussen de 17 en 20 jaar oud. 

Er werden geld, gestolen goederen en diverse wapens zoals vuurwapens, pepperspray, stroomstootwapens, een katapult en messen aangetroffen tijdens de invallen. De politie nam ook enkel voertuigen in beslag. Volgens de politie is het stelen van een voertuig steeds vaker een opstap richting andere vormen van criminaliteit. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties