Provincie stemt in met miljoeneninvestering voor Mijnwaterproject Parkstad

foto © ZO-NWS | Erwin Scheren
Gepubliceerd op 10/02/2023 om 12:54
Laatst bewerkt op 10/02/2023 om 13:51

Provinciale Staten heeft vrijdag ingestemd met een investering van 40 miljoen euro in het Mijnwaterproject Parkstad. Ook dochterbedrijf Enpuls van Enexis investeert 80 miljoen.

Niet alle partijen zijn overtuigd van het project dat 15 jaar geleden in Heerlen begon. De ambities zijn groot, maar volgens meerdere provinciale fracties zijn er ook de nodige risico's. 

Mijnwater BV gebruikt het water dat in de mijngangen zit om woningen, scholen en kantoren te verwarmen in de winter en te koelen in de zomer. Op dit moment zijn er in Heerlen ruim 350 woningen en negen grote kantoorcomplexen aangesloten op het netwerk.

Daarnaast loopt er ook in Brunssum een project waar een deel van de woningen van de wijk Egge aangesloten is op mijnwater. Dit loopt nog niet geheel vlekkeloos. Onlangs moesten grote warmtepompen geplaatst worden om het systeem te ondersteunen.

Doel is dat in 2030 60.000 woningen mijnwater als warmtebron gebruiken en niet meer afhankelijk zijn van aardgas. Hiervoor moet er nog flink geïnvesteerd worden in het systeem.

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties