Puntloze avond voor Roda JC bij Jong AZ

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 7/11/2022 om 21:52
Laatst bewerkt op 8/11/2022 om 11:19

Roda JC heeft maandagavond in Wijdewormer zijn meerdere moeten erkennen in Jong AZ. Het werd 2-0. De nederlaag is opvallend want Roda JC deed het de laatste tijd goed tegen de jong-ploegen.

In de eerste helft hadden beide ploegen een aantal goede kansen. Doelman Moritz Nicolas was enkele malen van grote waarde voor Roda JC. De eerste grote kans voor Roda kwam in de 24e minuut.   Maar het schot van Vente eindigde in de handen van Westerveld. Ook de rebound kwam niet verder van de Jong AZ doelman. In de laatste minuten van de eerste helft krijgt Jong AZ twee maal de bal voorbij Nicolas.

Tweede helft ging met een korte vertraging van start omdat er een gat zat in één van de netten. Jong AZ was dicht bij de 3-0 maar Van de Paver verwerkte de bal tot een corner. Na een kwartier spelen bracht coach Jurgen Streppel vier wissels in het spel maar dat zorgde nog niet meteen voor een shock-effect. Bij Roda JC ging wel het tempo iets omhoog. Met nog een paar minuten reguliere speeltijd waren onder meer Vente en Limbombe dicht bij een doelpunt. Dylan Vente kopte de bal voorbij doelman Westerveld maar de bal stuitte via de onderkant van de lat het doel uit.

Met het verlies bij Jong AZ blijft Roda JC op de achtste plaats op de ranglijst steken.