Raad Beekdaelen in oktober om de tafel om sociale zaken te bespreken

Yves Lacroix
Gepubliceerd op 19/09/2022 om 10:01
Laatst bewerkt op 19/09/2022 om 12:48

De gemeenteraad van Beekdaelen komt in oktober informeel samen om te praten over sociale thema's en bestaanszekerheid. De vergadering wordt ingepland nadat er door de zomervakantie en aflassingen al vier maanden geen commissievergadering sociale zaken meer is geweest. 

Wethouder Levin de Koster kon zich vinden in een oproep van de fractie GroenLinks om alsnog bij elkaar te komen. De partij vond dat er een verkeerd signaal afgegeven werd door zo lang niet over sociale zaken te discussiëren. 

"We horen dagelijks de berichten dat mensen hun energierekening en hun boodschappen amper of niet meer kunnen betalen, dat er meer mensen in de armoede terecht komen of aan moeten kloppen bij de voedselbank", zegt fractievoorzitter Clasina Debets. 

De partij probeerde nog op dezelfde dag als de laatste afgelaste commissievergadering met de raad bij elkaar te komen, maar ontving maar van twee partijen een reactie. Zo gaf de VVD aan mee te willen werken en vroeg de Vernieuwingsgroep zich af welke thema's op tafel zouden komen. 

Op aandringen van GroenLinks bij wethouder de Koster werd uiteindelijk afgesproken om bij elkaar te komen in oktober wanneer ook de adviesraad sociaal domein zichzelf aan de raad voorstelt. 

Commissievergaderingen vinden normaliter één keer per maand plaats in aanloop naar een raadsvergadering. Tijdens zo'n bijeenkomst worden voorstellen voorbesproken en kunnen er vragen gesteld worden aan ambtenaren en wethouders. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties