Raad Beekdaelen stemt 19 oktober over openhouden noodopvang

Foto © ZO-NWS | Yves Lacroix
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 10/10/2022 om 09:40
Laatst bewerkt op 10/10/2022 om 10:03

De gemeenteraad van Beekdaelen stemt 19 oktober over de toekomst van de noodopvanglocatie op de voormalige legerbasis in Schinnen. Een motie van GroenLinks en de PvdA werd vorige week nog doorgeschoven. 

In de motie riepen de partijen op het besluit om de noodopvanglocatie in november te sluiten te heroverwegen. Daarmee zou de druk op de vluchtelingenopvang in Nederland verlaagd kunnen worden.

De raadsleden spreken elkaar eerst tijdens een besloten bijeenkomst. Die zal deze week plaatsvinden. Daarin worden ook twee brieven besproken die de Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid en de Veiligheidsregio Zuid-Limburg naar Beekdaelen gestuurd hebben. 

In augustus gaf een meerderheid van de raad nog aan niets te zien in het langer open houden van de noodopvanglocatie. Zo vond de VVD het COA een onbetrouwbare partner en vond de Vernieuwingsgroep dat andere gemeenten ook hun verantwoordelijkheid mochten nemen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties