Raad Beekdaelen zegt bij voorbaat nee tegen verlenging noodopvang

Foto © ZO-NWS | Yves Lacroix
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 22/12/2021 om 20:51
Laatst bewerkt op 22/12/2021 om 20:58

De gemeenteraad van Beekdaelen zegt bij voorbaat al nee tegen een eventuele verlenging van de maximale termijn van 1 jaar voor de noodopvanglocatie in Schinnen. 

Een meerderheid van de raad stemde woensdagavond voor de motie van de VVD en het CDA waarin het college verzocht wordt om het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) hierover te informeren. D66 en GroenLinks stemden tegen de motie.

Volgens de indieners heeft het besluit om de noodopvang toe te staan geleid tot onrust in de gemeenschap van het dorp.  

In de noodopvanglocatie verblijven op dit moment bijna 450 asielzoekers uit Afghanistan, Syrië maar ook Zuid-Amerika. De locatie kwam tot stand toen bleek dat Nederland te weinig slaapplekken voor asielzoekers had. 

In eerste instantie is met de gemeente afgesproken dat de locatie voor één jaar gebruikt kon worden. Afhankelijk van de situatie kan het COA verzoeken de termijn te verlengen. Maar een raadsmeerderheid is daar nu al op tegen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties