Raad Brunssum stemt in met miljoenen extra voor centrumplan

Een eerste schets van het Victoriapark. Foto: Gemeente Brunssum
Gepubliceerd op 22/03/2023 om 09:53
Laatst bewerkt op 22/03/2023 om 10:05

De gemeenteraad van Brunssum heeft ingestemd met een extra investering van 3 miljoen euro voor het centrumplan. Het besluit werd achter gesloten deuren genomen vanwege de vertrouwelijkheid van enkele onderliggende stukken.

De extra financiële impuls is nodig omdat het plan fors meer gaat kosten dan voorzien. Eerder werd al een voorziening van 3,4 miljoen euro genomen. Ook is door een administratieve fout bijna 5 ton verlies geleden op de zogeheten ontwikkelingsfase 1 en 2.

De raad volgde dinsdagavond het advies van het college om het project in drie fases op te delen. Nog dit jaar worden panden gesloopt in het zuidelijke deel, tegenover de Hema. Daar komt een doorgang naar het achterliggende nog te realiseren Victoriapark. Ook komen er woningen, appartementen, winkels, horeca en een parkeergarage.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties