Raad Nederweert debatteert over subsidie aan OLS Beekdaelen

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie
Gepubliceerd op 6/02/2024 om 07:18
Laatst bewerkt op 6/02/2024 om 07:30

In de gemeenteraad van Nederweert is ophef ontstaan over de 50.000 euro subsidie die de gemeente aan het OLS in Beekdaelen verstrekt. Het college moet zich daarover dinsdagavond verantwoorden in de gemeenteraad van Nederweert.

Schutterij Sint Antonius bleek niet in staat het Oud Limburg Schuttersfeest te organiseren. Daarop namen in december 9 schutterijen in Beekdaelen de organisatie op zich.

Burgemeester en wethouders besloten de helft van de 100.000 euro subsidie die gereserveerd was voor het OLS in Nederweert aan Beekdaelen te geven, zonder daarover ruggespraak te houden met de gemeenteraad. Enkele partijen willen het college daar dinsdagavond over aan de tand voelen. Ze zijn ook gepikeerd omdat ze het collegebesluit via de media hebben moeten vernemen.

"Wat zeker een rol speelt is het feit dat het OLS zeer belangrijk cultuur erfgoed is. Na het besluit van de schutterij om de opdracht terug te geven aan de federatie is het bewonderenswaardig te zien dat vanuit diverse kanten de handschoen is opgepakt om dit uniek evenement alsnog te organiseren. Als college wilden we deze inzet waarderen met een bijdrage in de vorm van het beschikbaar stellen van € 50.000 aan de stichting OLS Beekdaelen", schrijft het college op vragen van de fracties CDA en JAN.

Het collegebesluit van Nederweert om subsidie te verlenen aan het OLS in Beekdaelen kan niet meer teruggedraaid worden blijkt uit antwoorden aan de raadsfracties. "De toezegging om € 50.000 beschikbaar te stellen is gedaan. Uitbetaling aan de Stichting OLS Beekdaelen vindt plaats nadat alle zaken door deze stichting (juridisch en financieel) zijn vastgelegd."

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties