Raad Voerendaal vergadert over extra budget Open Club Klimmen

foto © ZO-NWS | gemeente Voerendaal
Gepubliceerd op 12/09/2022 om 10:00
Laatst bewerkt op 12/09/2022 om 10:25

De gemeenteraad van Voerendaal buigt zich donderdagavond over een voorstel om 1,5 miljoen euro extra uit de algemene reserve te halen om de gestegen kosten van de Open Club Klimmen te dekken. 

In mei werd bekend dat de kosten voor de bouw hoger uit zouden vallen. Dat kwam door nasleep van de coronacrisis, de energiecrisis en de oorlog in Oekraïne. 

Er ligt nu een conceptbesluit klaar waarin de gemeenteraad gevraagd wordt 1.470.000 miljoen opzij te leggen om de bouw van de multifunctionele accommodatie ondanks de prijsstijgingen af te maken. 

Het bedrag wordt uit de algemene reserve gehaald. Dat bedrag kan later lager uitvallen. Als er aanvullende subsidies voor de Open Club komen of wanneer de grondverkoop meer opbrengt dan verwacht zal de opbrengst daarvan gebruikt worden om het krediet uit de algemene reserve te verlagen. 

De multifunctionele voorziening wordt ontwikkeld op het gebied tussen de Schoolstraat en Kerkeveldweg. Naast de school en peuteropvang worden ook de burgerij, bibliotheek en 24 levensloopbestendige appartementen met lift ondergebracht in het gebouw. Ook wordt er in het plan ruim plaats gemaakt voor sport (tennis) en blijft ook de natuurlijke waarde van het gebied gehandhaafd.

In totaal kost de ontwikkeling van de Open Club Klimmen de gemeente zo'n 15 miljoen euro. De kosten die de gemeente bij de aannemer maakt mogen niet meer verder oplopen. Inmiddels is een plafondbedrag afgesproken tot het project afgerond is.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties