Raadslid keert CDA rug toe en stapt over naar Vernieuwingsgroep

Gepubliceerd op 18/09/2021 om 14:59
Laatst bewerkt op 18/09/2021 om 15:16

Gemeenteraadslid Leon Rijkx is uit onvrede uit zijn partij het CDA gestapt. Hij heeft zich inmiddels aangesloten bij de Vernieuwingsgroep en blijft namens die partij in de raad zitten.

Rijkx hekelt de omgangsvormen binnen de lokale CDA-afdeling. Volgens het raadslid komen die niet meer overeen met zijn eigen normen en waarden en die van de CDA in het algemeen. Ook mist hij de nodige zelfreflectie binnen het CDA.

Stoppen als raadslid is voor Rijkx geen optie. "Dat zou geen recht doen aan het grote aantal behaalde voorkeurstemmen bij de laatste verkiezingen", zegt hij.

Het CDA had in de gemeenteraad van Beekdaelen de meeste zetels, zeven stuks, één meer dan de Vernieuwingsgroep die met de overstap nu de meeste raadsleden heeft. Of dit gevolgen heeft voor de verhoudingen binnen de coalitie is nog niet duidelijk.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties