Raadsvergadering Beekdaelen weer fysiek

Yves Lacroix
Gepubliceerd op 21/06/2021 om 13:44
Laatst bewerkt op 21/06/2021 om 14:22

De gemeenteraad van Beekdaelen vergadert dinsdag voor het eerst in lange tijd weer gezamenlijk in één ruimte. De raad komt bijeen in het onlangs verbouwde gemeenschapshuis De Lange Berg in Hulsberg. 

Sinds april 2020 vergaderde de gemeenteraad van Beekdaelen vanwege corona online via MS Teams. De online vergaderingen waren een goed alternatief maar leverden soms de nodige problemen op. Internetverbindingen waren traag en muteknopjes bleven te pas en te onpas aanstaan. 

Raadslid Hugo Schaffrath van de Vernieuwingsgroep is dan ook blij dat de raad weer in het echt kan vergaderen. "Het is goed om elkaar weer persoonlijk te zien. Je ziet dat zo'n digitale vergadering toch afstand creëert. Het is fijn dat we weer bij elkaar kunnen zitten. Zowel voor de hele raad alsook de fractie".

De afstand is soms duidelijk zichtbaar. Waar voorheen een knikje voldoende was om overeenstemming met de fractie te krijgen moet de vergadering nu geschorst worden zodat, in zogenoemde breakoutrooms, overlegd kan worden. 

Wat Schaffrath betreft wordt er niet meer online vergadert. "Dit is gewoon een noodsituatie. Zodra corona weer gaat opspelen moet je daar zorgvuldig mee omgaan. Maar ik hoop dat er in de toekomst nooit meer digitaal vergadert gaat worden", aldus Schaffrath.

Gemeente Brunssum en Voerendaal zijn vooralsnog nog niet van plan live te gaan vergaderen. 

De raadsvergadering is nog niet voor publiek toegankelijk. ZO-NWS zendt de vergadering live uit van 19:00. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties