Raymond Claus nieuwe voorzitter CDA Brunssum

Foto © ZO-NWS | Raymond Claus
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 19/10/2022 om 13:34
Laatst bewerkt op 19/10/2022 om 13:39

Raymond Claus is de nieuwe interim-voorzitter van het CDA Brunssum. Hij neemt het over van Irene Plas die onlangs aftrad. 

Claus ziet het als zijn taak om het CDA Brunssum opnieuw op de kaart te zetten. De partij haalde tijdens de laatste verkiezingen niet genoeg stemmen om een zetel in de gemeenteraad te winnen. 

"Het CDA is een partij die mee heeft willen regeren. Dat heeft stemmen gekost", zegt hij. Volgens hem zijn mensen daardoor meer naar links of naar rechts opgeschoven en hebben ze christelijke centrum partijen links laten liggen. Daarnaast heeft ook de deelname van de ChristenUnie niet geholpen. De stemmen van christelijke stemmers zijn mogelijk verdeeld geraakt over de twee die uiteindelijk allebei niet in de raad wisten te komen. 

De komende periode wil Claus het vertrouwen weer terug winnen. "Het was even moeilijk, maar we willen weer met een schone lei beginnen", aldus Claus. 

Claus is overigens interim-voorzitter. Dat betekent dat bij de volgende algemene ledenvergadering in januari de leden nog in moeten stemmen met zijn nieuwe functie. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties