Raymond Claus unaniem verkozen tot lijsttrekker CDA Brunssum

Foto © ZO-NWS | Raymond Claus
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 17/11/2021 om 10:28
Laatst bewerkt op 1/01/2022 om 09:39

Raymond Claus is voor de tweede keer op rij verkozen tot lijsttrekker van het CDA Brunssum voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar. 

De afgelopen vier jaar heeft Claus zich vooral bezig gehouden met de jeugd. Zo diende hij moties in om de voorlichting op scholen over drugs en alcohol te verbeteren maar ook om een jeugdhonk te realiseren. 

Ook in zijn nieuwe ambtsperiode wil Claus zich richten op de jeugd. Hij wil ervoor zorgen dat jongeren naar Brunssum komen en hier ook blijven. "Jongeren die kansen hebben, vertrekken nu juist", zegt Claus. Daarnaast wil hij zich richten op duurzaamheid en wil hij mensen kansen geven om meer te participeren in de energietransitie. 

Claus ziet zijn lijsttrekkerschap als een uitdaging. "We zitten in een tweedeling in de maatschapij. We zien versplintering en dat betekent dat je verbinding moet zoeken".

Claus is naast zijn werk ook vrijwilliger. Zo is hij collectant bij het KWF, wijkhoofd voor het reumafonds en vrijwilleger bij het klik en tik programma van de bibliotheek. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties