Rechter legt dwangsom op om vermiste papegaaien

foto: Stichting De Vrolijke Papagaai
Gepubliceerd op 23/04/2024 om 11:25
Laatst bewerkt op 23/04/2024 om 11:36

Een vrouw uit Brunssum moet drie papegaaien teruggeven aan Stichting Vrolijke Papegaai op straffe van een dwangsom van 200 euro per dag. Verder heeft de rechtbank in kort geding een schadevergoeding en betaling van 1400 euro aan proceskosten opgelegd.

De vrouw had van de stichting drie papegaaien in bruikleen gekregen. Enkele weken geleden sloeg de stichting alarm over het lot van papegaai Wicky. De Roodstaartpapegaai was spoorloos sinds de vogel bij een vrouw in Brunssum was ondergebracht. Ook is er nu twijfel over het lot van de roodstaartpapegaaien Roepie en Rokko.

De rechter geloofde maandag niets van het verhaal van de Brunssumse en denkt dat ze de papegaaien heeft verkocht. Volgens de vrouw zijn de papegaaien overleden en had ze deze begraven. Dat laatste kwam ze tijdens de zitting op terug en verklaarde ze dat de vogels bij het vuilnis waren beland.

Stichting Vrolijke Papegaai is een landelijke organisatie die zich ontfermt over het lot van papegaaien die zonder eigenaar komen te zitten. De tijdelijke opvang van de dieren vertrouwt de stichting toe aan "ambassadeurs"  die de tropische vogels in bruikleen krijgen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties