‘Relschoppers derby MVV-Roda JC smokkelden vuurwerk in ondergoed stadion binnen’ 

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 1/11/2021 om 12:18
Laatst bewerkt op 1/11/2021 om 12:50

De relschoppers die de derby MVV-Roda JC vrijdag ontsierden waardoor dit duel werd gestaakt, wisten vuurwerk het stadion in Maastricht binnen te smokkelen door dit te verstoppen in hun ondergoed en schoenen. Dat blijkt uit gesprekken die ZO-NWS in de afgelopen dagen heeft gevoerd met meerdere fans.

Een deel van de honderden supporters verstopte het vuurwerk voor aankomst bij stadion De Geusselt in onder andere de onderbroek en in het schoeisel om zo door de controles, het fouilleren bij de tribunes, te kunnen komen, vertellen fans die niet met naam genoemd willen worden. Tijdens de wedstrijd werd dit vuurwerk door de relschoppers van beide clubs over een weer op de volgepakte tribunes gegooid. 

Onderbroek
Volgens meerdere aanwezigen bij de gestaakte Limburgse derby “waren er zeker controles aan de toegangspoort, maar hadden sommige relschoppers er goed over nagedacht hoe zij het vuurwerk alsnog het stadion binnen konden krijgen”. “Zoals bezoekers van houseparty’s verboden verdovende middelen weten binnen te smokkelen, in het ondergoed of in de schoenen, zo deden de relschoppers dat vrijdag bij de derby in Maastricht ook”, klinkt het. 

Sommige relschoppers hadden nog een andere soort van truc bedacht om ongezien vuurwerk het Maastrichtse stadion De Geusselt in te krijgen, vertellen verschillende fans aan deze omroep. "Eén van hen begon dan wat stennis te maken bij de ingang van de tribunes. Tijdens dit ontstane tumult wisten andere relschoppers met het in hun kledij verstopte vuurwerk snel de tribune op te glippen zonder gefouilleerd te worden." 

"Bekijken wat wij beter kunnen doen"
Jordens Peters, algemeen directeur van Roda JC, laat maandag weten “deze informatie mee te zullen nemen”. “Dit was mij niet bekend en ik hou het in mijn achterhoofd. We hebben veiligheidsoverleg waarin besproken wordt wat er precies gebeurd is afgelopen vrijdag en onze insteek is wat mij betreft in ieder geval dat we bekijken wat wij beter kunnen doen in de toekomst”, aldus de directeur van de Kerkraadse club.  

De Supportersraad van Roda JC geeft via een woordvoerder aan zich “te distantiëren” van het gedrag van de relschoppers. Bij de rellen afgelopen vrijdag raakten twee stewards gewond, net zoals zes politiemedewerkers. Dit betroffen medewerkers van de Aanhoudingseenheid en van de Mobiele Eenheid. Zij raakten gewond doordat er stoelen en borden hun kant op werden gegooid. Een van de gewonde politiemedewerkers moest zich in het ziekenhuis laten behandelen.

Tien arrestaties
In totaal werden tien personen aangehouden wegens het niet voldoen aan bevel of vordering, mishandeling, openlijke geweldpleging, wildplassen, belediging en/of opruiing. Negen mannen uit Maastricht en een inwoner van het Belgische Maasmechelen. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties