Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 12/03/2021 om 22:41
Laatst bewerkt op 12/05/2021 om 10:03

Roda JC heeft vrijdagavond in eigen huis met 2-2 gelijkgespeeld tegen Jong Ajax. En dat was compleet onnodig, want de Kerkraadse club leidde tot tien minuten voor tijd met 2-0.

Hoofdtrainer Jurgen Streppel kon tegen de talenten van de Amsterdamse topclub niet beschikken over de basisspelers Thijmen Goppel en Kees Luijckx (allebei ziek) en de geschorste Robert Klaasen. De Brabander stuurde Richard Jensen, Erik Falkenburg en Niek Vossebelt als vervangers het veld in.

Danny Bakker was voor de gelegenheid, de absentie van Luijckx, de aanvoerder van de Kerkraadse formatie. Bakker en consorten legden samen met de Amsterdamse opponent een eerste helft op de mat die weinig tot geen grote kansen opleverde.

Terwijl beide ploegen zich leken te verzoenen met een 0-0 ruststand, was daar plots Erik Falkenburg. De aanvaller stond randje strafschopgebied te wachten op een voorzet van Dylan Vente, die er uiteindelijk ook kwam.

Falkenburg aarzelde geen moment en schoof de bal langs de gastendoelman. Deze openingstreffer had voor de Kerkradenaren op geen beter moment kunnen komen,  want meteen hierna floot de arbiter voor het rustsignaal.

De van Feyenoord gehuurde Vente was na exact een uur spelen weer heel belangrijk voor zijn team. Topscorer Patrick Pflücke speelde met een magistrale dieptepass de spits vrij en die aarzelde geen moment en haalde de trekker over.

Door deze tweede treffer zat Roda JC op rozen. Zo leek het tenminste, want tien minuten voor tijd werd het uit het niets via een strafschop van Kasanwirjo 2-1. De thuisploeg leek hierdoor compleet van slag want nauwelijks twee minuten later lag de gelijkmaker al in de touwen.

Llansana wist met een kopbal zijn elftal te laten juichen. De Streppel-brigade leek wel in slaap gesust te zijn en was na de gelijkmaker niet meer bij machte om er een slotoffensief uit te persen.