Roda JC komt verdedigend weer tekort en verliest bij Telstar

Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 19/03/2021 om 21:35
Laatst bewerkt op 12/05/2021 om 10:03

Roda JC heeft vrijdagavond in Noord-Holland een vroege voorsprong verspeeld en met 3-1 verloren van het Telstar van oud-MVV-trainer Andries Jonker.

Zonder de nog altijd niet fitte aanvoerder Kees Luijckx en Thijmen Goppel, was trainer Jurgen Streppel met zijn manschappen afgereisd naar het verre Velsen. De Brabander kon wel weer beschikken over Robert Klaasen, die meteen in de basis mocht starten.

Eén speler van de Kerkradenaren zal zeker met gemengde gevoelens in de bus op weg naar de Witte Leeuwen hebben gezeten: Fabian Serrarens. De spits van Roda JC scoorde er namelijk in het verleden flink op los voor Telstar.

Of het aan het voor de lange aanvaller bekende veld heeft gelegen is niet bekend, maar prompt deed Serrarens dat scoren tegen zijn oude werkgever na nauwelijks acht minuten spelen in dienst van de Kerkraadse club: 0-1.

Het spel golfde hierna op en neer, maar uiteindelijk gaven de gasten - niet voor het eerst - hun voorsprong weer uit handen. En dat gebeurde via een kopbal van Dijkstra ook nog op een ongunstig moment voor Roda: vlak voor rust.

In het tweede bedrijf kregen beide teams over en weer kansen. Voor de thuisclub was het oud-Roda JC’er Van Velzen die de gastengoalie niet wist te omspelen en aan de andere kant strandde Dylan Vente op Telstar-keeper Schendelaar.

Twintig minuten voor tijd was het wel raak, maar helaas voor Roda niet op de gewenste plek. Telstar-spits Glynor Plet kopte raak langs de verslagen Kerkraadse goalie Jan Hoekstra: 2-1. Kokcu bepaalde in blessuretijd zelfs uit de counter de eindstand op 3-1.