foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 19/04/2024 om 23:38
Laatst bewerkt op 20/04/2024 om 09:44

Roda JC heeft dure punten laten liggen in het thuisduel tegen De Graafschap. Na ruim 90 minuten was het 1-1  terwijl er voldoende kansen waren om de druk op de concurrentie hoog te houden.

Roda begon voortvarend aan het duel en binnen twee minuten hadden zowel Vaclav Sejk en Enrique Pena-Zauner de mogelijkheid om hun ploeg op voorsprong te brengen. Maar de ruim 13.000 toeschouwers moesten tot de vierde minuut wachten om te kunnen juichen. Pena-Zauner rondde de voorzet van Sami Ouaissa succesvol af. Roda bleef daarna speldenprikjes uitdelen, maar na 25 minuten werden de rollen omgedraaid en kreeg De Graafschap kansen vooral in de persoon van Basar önal. Die had zijn vizier niet op scherp of scoorde in buitenspelpositie tot opluchting van zo ongeveer het hele Parkstad Limburg Stadion.

Met de kleinst mogelijke marge van 1-0 gingen de ploegen rusten en twee ongewijzigde teams begonnen aan de hervatting.
 Opnieuw was het önal die tot twee keer toe voor problemen zorgde voor het doel van Calvin Raatsie, maar niet tot scoren kwam.
Aan de andere kant waren het Walid Ould Chik, Pena-Zauner en Ouaissa die de bevrijdende tweede treffer op hun slof hadden, maar ook hier ging de bal er niet in.

Al was het de vraag of die wel op de stip had moeten liggen toen een schot van Ouaissa in het strafschopgebied een arm raakte van een De Graafschap-speler. Scheidsrechter Gerrets was echter resoluut en vond het geen penalty.  Vijf minuten voor de reguliere speeltijd maakte Maas Willemsen alsnog de gelijkmaker die gezien het spelbeeld verdiend was.

Roda probeerde daarna nog iets te forceren en in blessuretijd werd Saydou Bangura nog ingezet. Nauwelijks in het veld kwam hij oog in oog met doelman Thijs Jansen maar die wist het schot onschadelijk te maken waardoor het 1-1 bleef.

Naast het verlies van twee mogelijk dure punten in de race om promotie zag Roda ook Nils Rösseler uitvallen. De verdediger blesseerde zijn knie en moest op een brancard het veld verlaten. Hoe erg die blessure is, moet de komende dagen blijken.