foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 10/03/2023 om 22:54
Laatst bewerkt op 11/03/2023 om 08:39

Roda JC heeft vrijdagavond in eigen stadion met 1-2 verloren van SC Telstar.

Trainer Edwin de Graaf zag geen reden om het team na de overwinning op Jong Utrecht te wijzigen. Vanaf het begin probeerde Roda JC druk te zetten maar toch kwamen de gasten uit Velsen na 20 minuten met een eerste aanval op een 0-1 voorsprong. David Min werd geen strobreed in de weg gelegd en mocht vanaf 18 meter ongehinderd uithalen. Keeper Moritz Nicolas was kansloos. Weer keek Roda tegen een vroege achterstand aan.

Tot de rust kreeg Roda nog één echte mogelijkheid. Uit een corner had Guus Joppen de mogelijkheid om Roda op gelijke hoogte te brengen met Telstar maar schrok schijnbaar zo van zijn vrijheid in het strafschopgebied en kopte naast.

In de tweede helft hoopten de kansen zich op. Terence Douglas schoot maar rakelings naast en op een inzet van Arjan van der Heide had keeper Joey Houweling de grootste moeite. Roda liep constant tegen een muur van withemden op die met man en macht de 0-1 voorsprong verdedigden.

En het werd nog erger want in de 83e minuut bracht Niels Röseler David Min ten val en kreeg Telstar een strafschop. Christos Giousis schoot vanaf elf meter binnen. Enkele minuten later kreeg Roda toch nog hoop toen Dylan Vente de 1-2 maakte, maar dat was tevens de eindstand.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.