Roda JC: natuurgrasveld terug in stadion, renovatie trainingscomplex Kaalheide

Gepubliceerd op 12/11/2020 om 20:50
Laatst bewerkt op 24/12/2020 om 21:22

Roda JC is zo goed als rond met de gemeente Kerkrade over de terugkeer van een natuurgrasveld in het Parkstad Limburg Stadion. Dat heeft algemeen directeur Martijn Wismans van de eerstedivisionist donderdagavond bekend gemaakt. De Kerkradenaren spelen nu nog op kunstgras, maar dit zal vanaf komend seizoen dus veranderd zijn.

“Een terugkeer naar het natuurgras is een langgekoesterde wens voor ons. Dit betekent wel dat onze eerste selectie niet meer frequent zal kunnen trainen in het stadion”, legt Wismans verder uit. Het trainingscomplex Kaalheide zal volgens hem dan ook opgeknapt moeten worden.

“Het gaat hierbij onder andere om de renovatie van de twee kunstgrasvelden. Dit zal voor het einde van dit seizoen gaan gebeuren. Hiervoor verwacht de gemeente Kerkrade wel een commitment van tien jaar voor hebben dat wij in die periode van Kaalheide gebruik blijven maken. En dat gaan wij doen”, aldus de algemeen directeur van de Kerkraadse club. Van nieuwbouw op Kaalheide is volgens hem op dit moment geen sprake.

weerfoto november

 

Advertenties