Roda JC: spelersbudget ruim twintig procent minder, maar Van As blijft

foto © ZO-NWS | Twan Senden
Gepubliceerd op 11/06/2021 om 19:24
Laatst bewerkt op 11/06/2021 om 20:21

door Bjorn Thimister

Roda JC zal komend seizoen ruim twintig procent minder spelersbudget hebben. Al wordt er op de achtergrond nog driftig gekeken of er extra financiële middelen gevonden kunnen worden. Ondanks speculaties is technisch directeur Jeffrey van As duidelijk over zijn toekomst in Kerkrade: hij blijft sowieso. En Jurgen Streppel, waar tijdens de afgelopen competitie al sluimerende interesse voor was, als het aan de fanatieke TD ligt ook. 

Het duo heeft nog een doorlopend contract in het Parkstad Limburg Stadion. Van As gaf eerder tegenover ZO-NWS aan dat hij een langer verblijf samen met Streppel bij Roda JC voor ogen heeft. “De kracht van een club is dat een staf langer met elkaar werkt.” Over de financiële situatie van zijn club wilde de TD zich vrijdag niet uitlaten “omdat dat mijn taak niet is”, maar ingewijden geven aan dat de Kerkraadse club ruim twintig procent minder spelersbudget zal hebben in vergelijking met afgelopen seizoen. 

Iets wat de ambitieuze Jurgen Streppel niet helemaal lekker zit. De Brabander ging volgens bronnen in het Parkstad Limburg Stadion al meerdere malen met Van As om de tafel om zijn teleurstelling hierover uit te spreken. Maar naar verwachting zal de oud-spits niet het spreekwoordelijke mes in het varken steken en op 21 juni gewoon de eerste training van de eerstedivisionist leiden. De vraag is wie er dan al allemaal aan nieuwe aanwinsten op het veld zullen staan. Spelers van het kaliber als bijvoorbeeld spits Thomas Verheydt, Robert Mühren en Daryl van Mieghem zijn qua salaris absoluut onhaalbaar voor de Kerkradenaren, zo klinkt het.  

Laatstgenoemde twee aanvallers hebben overigens onlangs een contract getekend bij FC Volendam. Roda JC wist zich vorig seizoen te versterken met een groepje spelers door bepaalde constructies te bedenken die de kosten voor de Kerkraadse club laag hielden. Belangrijk voorbeeld is de komst van Erik Falkenburg. De aanvaller koos voor Roda omdat zij nog een aardig bedrag meekreeg van ADO Den Haag, waardoor hij in het Parkstad Limburg Stadion genoegen nam met een beduidend lager salaris. 

TD Van As heeft de spits nog geen aanbieding gedaan. Hij heeft tot nu toe alleen de sterkhouders Robert Klaasen en Danny Bakker concreet proberen vast te leggen. Bakker legde dat contractvoorstel vooralsnog naast zich neer, terwijl er met Klaasen nog geen akkoord is bereikt. Van As in gesprek met clubs als Anderlecht, Racing Genk, AZ en Feyenoord om hiervan talentvolle spelers te kunnen huren. ZO-NWS meldde dit al in een eerder stadium. 

Algemeen directeur Martijn Wismans was niet bereikbaar om commentaar te geven op de financiële situatie van zijn club.  

Advertenties