foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 22/09/2023 om 22:00
Laatst bewerkt op 23/09/2023 om 10:33

Roda JC kreeg in de vierde thuiswedstrijd van het seizoen de nummer 17 van de ranglijst FC Den Bosch op bezoek. Het werd 4-1.

De trotse lijstaanvoerder van de KeukenKampioen Divisie gaf al gelijk vanaf het begin zijn visitekaartje af. FC Den Bosch mocht dan ook tot drie keer toe van geluk spreken dat het al na tien minuten niet tegen een achterstand aankeek. Daarna vlakte het spel enigszins af. Roda was weliswaar meer te vinden op de helft van de tegenstander maar echte kansen bleven uit.

Toch viel in de laatste minuut van de eerste helft nog de verdiende 1-0 voorsprong. Maximilian Schmid kreeg een enorme kans die door keeper Joey Roggeveen van Den Bosch werd gepareerd maar voor de voeten kwam van Boyd Reith, die opnieuw de bal inbracht tot bij Schmid die scoorde. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft kwam FC Den Bosch vanaf de 55e minuut met tien man te staan. Jaron Vicario kreeg na een overtreding op Wesley Spierings de rode kaart. Roda had het desondanks niet gemakkelijk om het lastige systeem van Den Bosch, waar trainer Bas Sibum van tevoren al voor gewaarschuwd had, te doorbreken. De ruim 8400 toeschouwers moesten dan ook tot en kwartier voor tijd wachten op de bevrijdende 2-0 beheerst binnen geschoten door Enrique Pena-Zauner.

De ingevallen Lennard Daneels zorgde in de 85e minuut nog voor de 3-0 en even later kreeg Den Bosch zelfs een cadeautje door een terugspeelbal van de tot dan toe sterk acterende Matisse Didden die de bal in eigen doel schoof 3-1. Metehan Güclü maakte er nog 4-1 van en dat was tevens de eindstand.