Roda JC wil Benji Bouchouari vastleggen

Gepubliceerd op 15/11/2020 om 15:22
Laatst bewerkt op 24/12/2020 om 21:22

Roda JC probeert de talentvolle Benjamin 'Benji' Bouchouari, die tegen MVV zijn basisdebuut maakte, vast te leggen. Dat zegt technisch directeur Jeffrey van As in gesprek met ZO-NWS. De middenvelder speelt nu nog op een soort van amateurbasis in Kerkrade.

De negentienjarige Bouchouari loopt inmiddels enkele maanden rond bij de Kerkraadse eerstedivisionist. "We hebben er in ieder geval al voor gezorgd dat hij in Kerkrade woont en zich hier thuisvoelt, dat vonden wij belangrijk", legt Van As uit. "We hebben daarnaast goed gekeken of hij in aanmerking kwam voor een contract, of dat nodig was dus." 

"De ontwikkeling van Benjamin verloopt goed en hij heeft nu tegen MVV zijn debuut in de basis gemaakt. Dat deed hij goed. Bouchouari heeft bij een lijst aan clubs gespeeld en volgens een regeling zouden wij dan aan al die clubs een internationale opleidingsvergoueding moeten betalen. Dat kunnen wij als Roda absoluut niet", vervolgt de technisch directeur van de Kerkradenaren. 

"Toch is er voor ons een mogelijkheid: de clubs die daar aanspraak op maken, vragen of zij hiervan af willen zien. Daar ben ik nu mee bezig en dan kunnen we Benji aan ons binden." Benjamin Bouchouari, die scoorde in het met 3-1 gewonnen oefenduel van Roda JC tegen FC Eindhoven tijdens de voorbereiding, speelde in het verleden onder andere bij Willem II en Fortuna Sittard. 

weerfoto november

 

Advertenties