Roda JC wint met 3-2 van De Graafschap

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 12/09/2022 om 21:53
Laatst bewerkt op 13/09/2022 om 10:16

Na zeven verliespunten uit de laatste drie wedstrijden pakte Roda JC tegen De Graafschap weer de volle buit met 3-2. Roda klimt daardoor naar de derde plaats van de ranglijst.

Met veel overtuiging trakteerde Roda JC het voor de maandagavond 6800 koppen tellende publiek op een vooral vermakelijke eerste helft.

Na een klein kwartier spelen gaf Boyd Reith een schitterende dieptepas richting Dylan Vente die de laatste man van De Graafschap, Jan Lammers, compleet eruit sprintte en oog in oog kwam met ex Roda JC keeper Hidde Jurjus. Hij was niet zelfzuchtig, legde de bal breed op de meegelopen Bryan Limbombe die het karwei keurig afmaakte: 1-0. Acht minuten later was het weer raak. Een kopbal van topscorer Dylan Vente uit een voorzet van Niek Vossebelt verdween onhoudbaar in de driehoek 2-0. Roda JC kreeg zelfs de mogelijkheden om de voorsprong nog voor de rust in het slot te gooien. De lat bood echter hulp aan De Graafschap na een kopbal van Vente.

De tweede helft was amper twee minuten oud toen opnieuw Vossebelt, Limbombe op zijn geliefde linker flank wegstuurde, die vervolgens zijn directe tegenstander dolde en in de verre hoek binnenschoot: 3-0. In de 50e minuut deed De Graafschap iets terug, de kopbal van Giovanni korte schatte keeper Moritz Nicolas geheel verkeerd in: 3-1. Roda bleef aandringen maar vergat de score uit te breiden en het werd toch nog even billen knijpen toen De Graafschap in de 73e minuut door Devin Haen 3-2 maakte. Hier bleef het bij.