Gepubliceerd op 15/04/2022 om 21:19
Laatst bewerkt op 16/04/2022 om 10:22

Roda JC heeft vrijdagavond met 5-3 thuis gewonnen van Helmond Sport.
Met een lang verleden bij Helmond Sport was dit voor Roda trainer Jurgen Streppel, alsook zijn assistenten Remond Strijbosch en Rein van Duijnhoven toch een bijzonder duel.

Met twee wijzigingen in de startelf, Davy van den Berg voor Robert Klaassen en Daryl Werker voor Richard Jensen hoefde het in grote getale opgekomen publiek niet lang te wachten op het eerste doelpunt. Uit een voorzet van Bryan Limbombe kopte Xian Emmers in de 6e minuut ongehinderd de 1-0 binnen. Acht minuten later mocht de Kerkraadse aanhang voor de tweede keer juichen. Patrick Pflücke mocht op de rand van buitenspel alleen doorgaan op keeper Mike Havekotte. De kleine blonde Duitser was niet zelfzuchtig en legde de bal breed op Dylan Vente die met een listige schijnbeweging de 2-0 aantekende.

Roda bleef domineren en kwam ook vrij gemakkelijk in de 29e minuut aan de derde treffer. Een lage voorzet van Stefano Marzo werd door de geheel vrijgelaten Dylan Vente binnen geschoten 3-0. Drie minuten later deed Helmond Sport echter iets terug. Door een totale mis communicatie uit de tweede corner van Helmond Sport, waarbij keeper Rody de Boer niet goed uitzag, viel de bal op het hoofd van Jarno Lion: 3-1. Met een beetje meer geluk had Helmond Sport zelfs op slag van rust de aansluiting gekregen, zei het dat Dylan Seys de paal trof.

Jurgen Streppel greep in en bracht de iets defensiever ingestelde Robert Klaassen voor Benjamin Bouchouari. Ook dit mocht niet baten want binnen zes minuten in de tweede helft en een halve minuut later werd de stand zelfs gelijk. Het waren de invallers Thomas Beekman 3-2 en Gaétan Bosiers die de 3-3 op het scorebord brachten. Roda herpakte zich en kwam in de 69e minuut toch weer op voorsprong. Na uitstekend ingrijpen bracht Daryl Werker, Patrick Pflücke oog in oog met keeper Mike Havekotte die zich dit buitenkansje niet liet ontgaan: 4-3.

Twee minuten voor het einde van de officiële speeltijd was het wederom Xian Emmers die met zijn tweede doelpunt van de avond alle frustratie van zich afschoot en de bal keihard in de driehoek poeierde: 5-3. Dit was tevens de eindstand. Met nog drie wedstrijden voor de boeg klimt Roda JC naar de vierde plaats op de ranglijst.