Roda-TD Van As: Dit hadden wij niet verwacht

Gepubliceerd op 1/11/2020 om 13:34

Technisch directeur Jeffrey van As van Roda JC had niet verwacht dat de door hem samengestelde selectie met alle ervaring tot nu toe ondermaats presteert. Dat zegt hij in een openhartige terugblik op de eerste tien competitiewedstrijden tegen ZO-NWS. 

"Jurgen (Streppel, red.) en ik zijn schuld dat wij deze selectie hebben samengesteld. Daarmee bedoel ik dat wij hiervoor verantwoordelijk zijn. Wij denken dat we met deze groep kunnen presteren", steekt Van As van wal. "Maar wij hadden ook niet verwacht dat het nu zo gaat zoals het gaat. De spelers zullen het toch echt zelf moeten laten zien."

"Een Roland Alberg in goede doen had de laatste kans tegen FC Den Bosch zaterdag bijvoorbeeld gemaakt, maar nu schoot hij de bal op de lat. Maar over elke ervaren speler die we gehaald hebben valt wel iets op te noemen. Dat ons spel niet om aan te zien is, dat vind ik te ver gaan", vervolgt Van As.

"Maar dat het een stuk beter moet, dat moge duidelijk zijn. Dan zie ik ze de bal wat breed tikken, maar goed voetbal zien we te weinig." Volgens de technische baas van de Kerkraadse eerstedivisionist is de tijdens het eerste competitieduel geblesseerd geraakte doelman Jan Hoekstra "heel goed" op de weg terug. 

"Het gaat goed met hem. Hij moet weer meer ritme krijgen. Een oefenwedstrijd voor hem regelen is lastig, omdat we al genoeg competitiewedstrijden kort achter elkaar hebben. Daarom trainen we meer met partijvormen enzo. Ik denk dat de wedstrijd tegen Jong Utrecht nog net te vroeg voor Jan komt, maar dat hij tegen MVV wel weer bij de selectie zit."

"Nee, met FC Groningen is tijdens het huren van Hoekstra niet de afspraak gemaakt dat hij per se moet spelen bij ons, al is wel de intentie uitgesproken dat dit de bedoeling is. Maar als Jan bijvoorbeeld twee keer onder een bal door zou lopen, dan is het aan Roda of hij op de bank terecht zou komen. Niet Groningen bepaalt bij ons de opstelling, maar dat doen wij natuurlijk zelf." 

"Ik heb tegen Miguel Santos toen wij hem onlangs vastlegden gezegd dat onze eerste keeper geblesseerd was en dat de spoeling bij ons qua keepers dun was. Daarom hebben wij hem gehaald. Als Jan Hoekstra dadelijk weer wedstrijdfit is, dan zal de staf bepalen wie keept", aldus Van As. 

 

weerfoto november

 

Advertenties