VIDEO: Roda toont puik veerkracht en verslaat aartsrivaal MVV

Foto: (c) ZO-NWS I Heko Photodesign
Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 12/04/2021 om 20:52
Laatst bewerkt op 12/05/2021 om 10:03

De Limburgse derby tussen MVV en Roda JC werd maandagavond in Maastricht een prooi voor de Kerkraadse club die knap een 2-0 achterstand wist om te buigen naar 2-4.

Dé clash van het Zuid-Limburgse voetbal, dat is confrontatie tussen Maastricht en Kerkrade al sinds jaar en dag. Zeker voor de fans van beide aartsrivalen is dat zo. Leuke bijkomstigheid is dat huidig technisch directeur van Roda JC Jeffrey van As in het verleden voor de sterdragers uit de Limburgse hoofdstad speelde. 

Op de Maastrichtse bank zitten sinds dit seizoen daarnaast oud-Roda-trainer Darije Kalezic en zijn assistent Regillio Vrede, die in het verleden jarenlang in Kerkrade als speler actief was. MVV hervond zich sportief gezien na een dramatische competitiestart, terwijl Roda zich zo goed als zeker heeft geplaatst voor de play-offs waarin de club kans maakt op promotie naar de Eredivisie. 

Ook dat mag een goede prestatie genoemd worden want de Kerkraadse club klom uit een diep dal nadat er in de afgelopen jaren heel veel - waaronder door de komst van de veelbesproken Mexicaan Mauricio García de la Vega - onrust bij de Kerkradenaren was geweest. 

De wedstrijd in de zo goed als lege Geusselt golfde in het eerste kwart op en neer. Met hier en daar wat plaagstootjes, maar tot echte kansen voor beide ploegen leidde dit niet. De eerste grote mogelijkheid was echter gelijk raak. 

MVV kon aan de rechterkant vrij gemakkelijk aanvallen en de geheel vrijstaande Jéröme Deom mocht de trekker overhalen: 1-0 voor de Maastrichtenaren. Vlak daarna was het wederom prijs voor de thuisploeg. 

Rechtsback Stefano Marzo van Roda ging mee in de aanval, gaf een matige voorzet, waardoor MVV razendsnel kon counteren. Joy-Lance Mickels was zijn directe tegenstander Marzo dus al kwijt en had van Richard Jensen in de gastendefensie ook weinig te vrezen: 2-0.

De mannen van trainer Jurgen Streppel gingen na deze vroege achterstand echter niet bij de pakken neerzitten en topscorer Patrick Pflücke maakte nog binnen het half uur de aansluitingstreffer. 

Nauwelijks vier minuten later mochten de Kerkradenaren alweer juichen. Jensen veranderde een schot van oud-MVV’er Thijmen Goppel met succes van richting waardoor de 2-2 tussenstand op het scorebord stond. 

En vlak voor het rustsignaal was het Fabian Serrarens, al vroeg in het eerste bedrijf ingevallen voor de geblesseerd geraakte Erik Falkenburg, die Roda zelfs op 2-3 zette. MVV moest na het theedrinken meteen met tien man verder omdat Thibaut van Acker een rode kaart kreeg. 

De Kerkraadse honger naar doelpunten bleek nog steeds niet gestild want het was niet veel later wederom Jensen die Roda liet juichen. De robuuste schreeuwde het logischerwijs uit van vreugde na zijn treffer. 

De Streppel-brigade zat hierna op rozen en de ruime voorsprong kwam in de rest van de tweede helft nimmer meer in gevaar. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties