Gepubliceerd op 27/01/2023 om 21:45
Laatst bewerkt op 28/01/2023 om 08:04

Roda JC wint de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht met veel moeite: 1-0.

Deze week werd de 42 jarige Edwin de Graaf aangesteld als de nieuwe trainer van Roda JC. Hij moet proberen het tij te keren en de doelstelling te behalen wat Roda dit seizoen weer ambieert, namelijk het behalen van de play-offs.

In een rommelige openingsfase was de eerste grote kans voor FC Dordrecht maar leverde met dank aan keeper Moritz Nicolas geen doelpunt op. Roda zocht en zocht maar de mogelijkheden waren op één hand te tellen en gingen beide teams met een zeer teleurstellende eerste helft de rust in 0-0.

De tweede helft kwam Roda voortvarend uit de kleedkamer en dat leverde gelijk al een paar kansen op, met als hoogtepunt een schot op de paal van Dylan Vente. Roda bleef aandringen maar dankzij uitstekend keeperswerk van doelman Nicolas kwam het niet op achterstand.

De kers op taart kwam echter van de voet van Bryan Limbombe die met een magistrale vrije schop Roda in de 80e minuut op een 1-0 voorsprong zette.