Schadevergoeding na verwisselen kisten bij uitvaarten

Foto: L1
Gepubliceerd op 22/09/2023 om 08:28
Laatst bewerkt op 22/09/2023 om 08:49

Uitvaartvereniging Voerendaal verstrekt een schadevergoeding aan de familie Hermans vanwege een pijnlijke fout met twee uitvaarten in Voerendaal. In juli werden tijdens begrafenissen twee kisten per ongeluk verwisseld.

De fout werd pas ontdekt bij de tweede uitvaart. Toen bleek dat de overleden man twee dagen eerder al was begraven en dus in het verkeerde graf lag, werd de begrafenis op het laatste moment afgeblazen. Enkele dagen daarna werd reeds begraven kist met toestemming van de gemeente opgegraven en konden beide overledenen in hun eigen graf begraven worden.

Als gevolg van de fout werd een medewerker van de uitvaartvereniging ontslagen. De familie Hermans eiste een schadevergoeding tussen de 10.000 en 15.000 euro. Welk bedrag de Uitvaartvereniging uiteindelijk op tafel heeft gelegd is niet bekend.

Hoewel Uitvaartvereniging Voerendaal een schadevergoeding heeft betaald is deze niet alléén verantwoordelijk voor de fout. Ook de beheerder van de begraafplaats, in dit geval de Gemeente Voerendaal, is verantwoordelijk en moet een laatste check uitvoeren voordat de kist ter aarde gaat.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties