Schutterijen Beekdaelen willen organisatie OLS op zich nemen

foto: Jan Smeets
Gepubliceerd op 19/12/2023 om 21:17
Laatst bewerkt op 20/12/2023 om 16:26

De schutterijen in Beekdaelen onderzoeken of ze de organisatie van het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) op zich kunnen nemen. Het gaat om negen schutterijen uit Amstenrade, Doenrade, Merkelbeek, Oirsbeek, Schimmert, Vaesrade, Sweikhuizen, Puth en Schinnen.

De gemeenteraad heeft dinsdagavond in een motie unaniem steun uitgesproken voor zo'n haalbaarheidsonderzoek. Als er voldoende steun is binnen de schutterijen dan wordt een voorstel naar het federatiebestuur van het OLS gestuurd. 

Het OLS zou begin juli 2024 in Nederweert worden gehouden, maar de plaatselijke schutterij St. Antonius heeft het evenement teruggegeven aan de federatie. Er was onenigheid ontstaan over de organisatie en ook een grote sponsor liet het afweten.

Schutterij St. Johannes en St. Clemens uit Merkelbeek organiseerde in 2017 het Oud Limburgs Schuttersfeest.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties