SGL moet stoppen met zorgactiviteiten in Lupinehof Kerkrade

foto: Google
Gepubliceerd op 10/07/2024 om 15:51
Laatst bewerkt op 10/07/2024 om 17:11

SGL (Stichting Gehandicaptenzorg Limburg) moet stoppen met haar zorgactiviteiten in de Lupinehof in Kerkrade. Dat heeft de gemeente Kerkrade besloten na klachten van twee medebewoners.

Volgens het college van B&W van Kerkrade passen de activiteiten van SGL niet binnen het huidige bestemmingsplan van de Lupinehof. Uit informatie aan de gemeenteraad blijkt dat SGL een jaar de tijd krijgt om de activiteiten te beëindigen.

De eigenaar van het pand, woningcorporatie Heemwonen, wil onderzoeken of het mogelijk is om, door middel van een omgevingsvergunning, van het bestemmingsplan af te mogen wijken. De woningvereniging wil een ruimtelijke scheiding aanbrengen waardoor SGL de zorgactiviteiten kan voortzetten voor haar cliënten, zonder dat dit leidt tot overlast voor de overige bewoners.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties