VIDEO: Sheril Dhason verliet India voor priesterschap in Parkstad: 'Is een roeping van God'

Sheril Dhason verzorgt de Paasmis in Voerendaal
Foto: ZO-NWS
Gepubliceerd op 1/04/2024 om 15:57
Laatst bewerkt op 11/04/2024 om 11:06

Sheril Dhason (30) is in 2017 naar Nederland verhuisd om de roeping van God te volgen. India werd verruild voor Limburg om voor de parochie aan de slag te gaan als priester.

Via een samenwerking tussen de parochie in Nederland en India komt het vaker voor dat er aan katholieken gevraagd wordt om in ons land de mis te leiden. Dat geldt ook voor de pas 30-jarige Sheril Dhason uit de staat Tamil Nadul. Hij heeft onlangs een contract getekend en zal de komende tien jaar op zondagochtend de mis verzorgen in Simpelveld, Bocholtz, Ransdaal, Klimmen, Ubachsberg en Voerendaal.

Dhason studeerde in India visuele communicatie en media. Na deze studie kwam met zijn eigen pastoor de uitwisseling ter sprake. "De pastoor uit India heeft aan mij gevraagd om priester te worden in Nederland. Ik heb hier zo'n twee tot drie weken over nagedacht en besloten om het te doen. Ik zie het ook als een roeping van God."

De jonge priester ziet dat het verschil in geloof tussen India en Nederland groot is. "In India hou ik een mis voor zo'n 300 mensen, hier zijn het er vaak zo'n 50", vertelt hij. Desondanks doet hij het met veel passie. "Het maakt mij niet uit dat er minder mensen naar de kerk gaan, ik doe altijd hetzelfde en wat er van mij verwacht wordt."

Over de Nederlandse taal is Sheril erg bescheiden en verontschuldigt zich er zelfs over. Helemaal niet nodig, want hij praat vloeiend Nederlands. Zelfs de Limburgse taal kan de geboren Indiër volgen. "Soms ben ik nog op zoek naar een aantal woorden, maar vooralsnog gaat de beheersing van de taal erg goed. De mensen weten ook dat ik een buitenlander ben, dus zullen het wel begrijpen."

Hoe het er na de tien jaar uit gaat zien, weet hij nog niet. Dhason mist zijn familie wel heel erg, maar kan troost vinden in de gastvrijheid die Nederland hem aanbiedt.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties