Simpelveld stopt één miljoen in duurzaamheidsfonds

Foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 26/05/2023 om 15:43
Laatst bewerkt op 26/05/2023 om 16:22

De gemeente Simpelveld roept een duurzaamheidsfonds in het leven met daarin één miljoen euro. Inwoners kunnen dan tegen gunstige voorwaarden geld lenen om hun woning te verduurzamen.

In dit geval gaat het om leningen van maximaal 35.000 euro voor particulieren. Verenigingen van Eigenaren en grotere projecten kunnen maximaal 50.000 euro lenen. Verantwoordelijk wethouder Wiel Schleijpen is blij dat één van de speerpunten van het coalitieprogramma is uitgewerkt.

Door de energiecrisis kreeg de gemeente regelmatig verzoeken om bij te dragen in de fors gestegen energiekosten. Voor Simpelveld is het door de beperkte mankracht niet mogelijk om ieder verzoek apart te behandelen. Met het duurzaamheidsfonds kunnen energiekosten verlaagd worden door de woning te verduurzamen.

De gemeenteraad moet zich wel nog over het voorstel buigen. Als het licht op groen gaat hoopt Schleijpen dat het fonds nog voor december gerealiseerd is.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties