Simpelveld zaait bloemen en kruiden

foto: iStock
Gepubliceerd op 27/05/2024 om 13:48
Laatst bewerkt op 27/05/2024 om 16:10

De gemeente Simpelveld heeft op diverse plekken in de dorpskernen bloemen- en kruidenmengsels ingezaaid. De mix van zaden draagt gedurende het hele jaar bij aan de biodiversiteit en leefomgeving.

De mengsels met kleurrijke bloemen en geurige kruiden brengen vreugde in de straten en lokken bovendien nuttige insecten. Vlinders, bijen en hommels zijn actieve bestuivers van nabijgelegen planten en bomen, terwijl sluipvliegen en lieveheersbeestjes helpen bij het beheersen van plaaginsecten zoals luizen en spintmijten.

Op advies van deskundigen heeft de gemeente gekozen, afhankelijk van de locatie, voor zowel éénjarige als meerjarige mengsels. Om de biodiversiteit te bevorderen worden inheemse soorten bloemen en kruiden gezaaid.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties