Slachtoffers (89 en 77) woningoverval Brunssum: “vuurwapen tegen hoofd gezet”

Foto: Track'88
Gepubliceerd op 5/11/2021 om 08:48
Laatst bewerkt op 5/11/2021 om 09:31

De bewoners (89 en 77 jaar) van een huis aan de Servatiusstraat in Brunssum zijn vorige week woensdagavond ernstig met de dood bedreigd met vuurwapens en een kapmes tijdens een woningoverval. De buit bedroeg duizenden euro’s. Dat vertellen zij in gesprek met ZO-NWS. De politie bevestigt op zoek te zijn naar niet twee maar drie verdachten. 

De twee bejaarde slachtoffers doen thuis hun verhaal, in bijzijn van de zus van de mannelijke bewoner. De brute overval op hun hoekwoning heeft flinke impact gehad. De 77-jarige bewoonster legt uit hoe de overvallers op die bewuste 27e oktober binnenkwamen. “De bel ging 's avonds en Ik dacht dat het met Halloween te maken had, dus maakte de deur open. Er stonden drie mannen en zij hadden alledrie bivakmutsen op, dus ik zag alleen hun ogen.” 

Vuurwapen tegen slaap
Haar 89-jarige vriend lag op dat moment al in bed. “Ik lag te slapen en hoorde de bel. Daarna stond al vrij snel een man in de slaapkamer en hield een vuurwapen tegen mijn slaap en zei: ‘waar is geld?’ Daarop heb ik geroepen ‘sodemieter op, ik heb geen geld’. Daarop ging die ene overvaller terug naar mijn vriendin. Ik heb toen meteen op een alarmknop geduwd die ik heb”, wijst de man naar een soort van horloge om zijn pols.  

Kapmes
Zijn 77-jarige vriendin verkeert op dat moment elders in de Brunssumse woning nog altijd in doodsangst. “Eén van de overvallers zei tegen mij: 'als je meewerkt dan gebeurt er niks en blijf je in leven'.” De drie overvallers wilden geld zien. “Eerst heeft een van hen in een kastje in kamer gezocht, maar daar lag geen geld. Toen moest ik onder bedreiging van een rond kapmes en vuurwapen naar boven lopen" verzucht het vrouwelijke slachtoffer. 

Geld in zakjes
De zus van haar vriend schudt geschrokken met haar hoofd, terwijl ze naar het verhaal van de bruut overvallen Brunssumse luistert. Die vertelt verder: "In een kast had ik geld liggen, duizenden euro’s papiergeld gestopt in verschillende zakjes. Die zaten in een schoen. Dat heb ik ze toen maar gegeven. Het was mijn spaargeld nadat mijn man overleed. Ik vulde er mijn pensioentje mee aan. Daarna renden de drie overvallers de trap af en vluchtten naar buiten.” 

Politie zoekt drie verdachten
Politiewoordvoerder Wim Coenen zegt desgevraagd tegen ZO-NWS dat de overvallers nog niet gepakt zijn. "Wij mikken niet, zoals eerder door ons bekend is gemaakt, op twee verdachten maar inderdaad op drie verdachten. Wij nemen dit hoog op en de recherche is volop bezig met het onderzoek. In het belang daarvan kunnen wij daarom nu inhoudelijk niet meer zeggen", aldus Coenen. 

De slachtoffers hopen in ieder geval dat de overvallers zo snel als mogelijk gepakt worden. “Ik sta nog steeds te trillen op mijn benen als ik eraan terugdenk en doe voor niemand niet meer zomaar de deur open. Dan ga ik achterom eerst via de tuinpoort kijken wie er aan de voordeur staat.” Ook de zus van het mannelijke slachtoffer geeft aan nog altijd geschrokken te zijn. "Dit is verschrikkelijk en niet te geloven allemaal dat zo een jongens dit gedaan hebben."

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties