Slot Schaesberg moet sneller herrijzen

Gepubliceerd op 26/02/2024 om 14:42
Laatst bewerkt op 26/02/2024 om 16:22

De ruïne van Slot Schaesberg moet sneller herbouwd worden. Dat is de duidelijke boodschap van de gemeenteraad van Landgraaf aan wethouder Stijn Kropman. Op het grondstuk moet binnen enkele jaren een volwaardig kasteel te zien moet zijn.

Op dit moment wordt aan een nieuw plan gewerkt voor een snellere ontwikkeling van het kasteel en de omliggende gronden. In eerste instantie was het de bedoeling om het slot op een zo authentiek mogelijke manier te herbouwen. Daar werd in 2012 mee begonnen.

Vorig jaar ging echter de voor de restauratie verantwoordelijke stichting Landgoed Slot Schaesberg over de kop. Er kwamen niet genoeg betalende bezoekers af op het kasteel in aanbouw. Hierdoor kwam ook de horeca,  de belangrijkste pijler voor de exploitatie, niet op gang.  

Verantwoordelijk wethouder Stijn Kropman hoopt binnen een half jaar het nieuwe restauratieplan voor het kasteel aan de gemeenteraad van Landgraaf te kunnen presenteren. Slot Schaesberg dateert uit de 16e eeuw maar raakte na de 18e eeuw steeds meer in verval.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties