foto © ZO-NWS
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 13/01/2021 om 18:37
Laatst bewerkt op 14/01/2021 om 10:04

Sparta Rotterdam heeft woensdagavond een einde gemaakt aan de ongeslagen reeks van Fortuna Sittard. In het Fortuna Stadion waren de Rotterdammers met 0-1 te sterk.

De wedstrijd verdiende absoluut geen schoonheidsprijs, maar beide clubs lieten behoorlijke strijdlust zien. Dat leverde zowel Fortuna als Sparta een handje vol kansen op.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Fortuna een schot Lazaros Rota eindigde in de handen van de keeper. Niet veel later leek Sparta een grote kans te krijgen via Mario Engels, maar een perfecte tackle van Martin Angha voorkwam dat de Duitser Fortuna op achterstand zette. Vlak voor rust voorkwam Fortuna-goalie Yanick van Osch met een katachtige reflex dat Sparta met een voorsprong ging rusten.

De eerste echte kans in de tweede helft werd meteen benut. Lennart Thy zette de Rotterdammers op 0-1. In de 65ste minuut liet Fortuna weer eens van zich horen. Lisandro Semedo ontsnapte aan Tom Beugelsdijk en loste een schot op het Sparta-doel. De vingertoppen van Maduka Okoye en het meelopen van Sparta-verdediger voorkwam een gelijkmaker. Fortuna kwam er niet meer aan te pas en verliest weer eens na vijf ongeslagen duels.