VIDEO: Sporters geëerd met Beste van Beekdaelen

Jarno Errens, topsporter in Beekdaelen. Foto: Gemeente Beekdaelen
Gepubliceerd op 7/06/2024 om 09:17
Laatst bewerkt op 7/06/2024 om 10:43

In de Schinvelderhoeve in Schinveld zijn donderdagavond 6 inwoners van Beekdaelen uit de plaatselijke sportwereld geëerd als 'Besten van Beekdaelen". Het is voor het eerst dat de 5-jarige fusiegemeente op deze manier de sportwereld in het zonnetje zet.

Tijdens de gala-avond ‘Het Beste van Beekdaelen -Sporteditie 2024’ waren de schijnwerpers niet alleen gericht op amateur- en topsport, maar ging de aandacht ook uit naar bestuurders, vrijwilligers en trainers/coaches.

In maar liefst 6 sportcategorieën werden in de Schinvelderhoeve de sportief ‘besten’ bekendgemaakt. Jarno Errens werd gehuldigd bij de topsporters. Hij is de eerste Nederlandse professionele UFC-vedergewichtvechter. Springruiter Peter Houtvast komt uit in de hoogste klasse Z en werd geëerd als beste amateursporter.

De springgroep van SVO Schinnen werd uitgeroepen tot beste team van Beekdaelen. In een uitverkochte zaal klonk eveneens applaus voor ‘young talent’ en zwemster Sterre de Veen. Jos Rijks, mede-oprichter en al een halve eeuw bestuurslid van zwemvereniging Aqua Chlora, mag zich ‘vrijwilliger van het jaar’ noemen. Frans Brouwer van Judoclub Nuth, een groot stimulator in zijn tak van sport, is ‘coach van het jaar’.  

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties