Sten Hoeijmakers snelste op modderig parcours Alfa Bear Trail

foto: iStock
Gepubliceerd op 20/11/2023 om 09:10
Laatst bewerkt op 20/11/2023 om 09:19

Sten Hoeijmakers uit Roermond heeft zondag in Thull de hoofdloop van de Alfa Bear Trail gewonnen. Hij liep de 24 kilometer in 1 uur en 55 minuten. Bij de dames was Maaike Telkamp uit Maastricht de snelste.

Aanvankelijk was het nog even spannend of de trailrun door het buitengebied wel door kon gaan. De gemeente Beekdaelen dreigde op het laatste moment de vergunning in te trekken omdat ze, door de vele regen van de afgelopen tijd, bang was voor beschadigingen aan paden en dergelijke. Inmiddels hadden zich 900 hardlopers aangemeld. Met een paar kleine aanpassingen aan het parcours kon de wedstrijd tot doorgaan.

Er waren drie routes uitgezet over 5, 12 en 24 kilometer. Op de 12 kilometer ging de winst naar Tom Ehlen uit Nieuwstadt. Maud Goldsteyn uit het Duitse Schalbruch won bij de vrouwen. Op de 5 kilometer won Soufian Koraichi uit Schimmert. Fenna Hoegee uit Druten kwam als eerste vrouw over de finish bij de Alfa brouwerij in Thull.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties