Streppel: ‘We zijn blijven voetballen en dat is een groot compliment’

foto © ZO-NWS
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 13/04/2021 om 09:55
Laatst bewerkt op 13/04/2021 om 10:11

Roda JC-trainer Jurgen Streppel is tevreden over het feit dat zijn ploeg, ondanks de 2-0 achterstand, is ‘blijven voetballen’ maandagavond tegen MVV Maastricht.

“Iedereen heeft zo zijn eigen taken", zegt de oefenmeester tegen ZO-NWS. "Het is belangrijk dat je bij zo’n achterstand niet gefrustreerd raakt en je eigen taken blijft uitvoeren. Dat hebben we gedaan.”

De Koempels keken na negentien minuten spelen tegen een 2-0 achterstand aan in Maastricht. Via doelpunten van Patrick Pflücke, Richard Jensen en Fabian Serrarrens wist Roda voor rust het tij al te keren. “Dat is heerlijk”, gaat Streppel verder. “Dat je daarna rustig blijft en de wedstrijd professioneel uitspeelt, is een groot compliment waard.”

Verdediger Richard Jensen was met twee doelpunten de gevierde man bij de Kerkraadse formatie. “Het is mooi dat ik ook aanvallend belangrijk kan zijn voor de ploeg”, zegt de goedlachse Fin, die in de tweede helft de wedstrijd in kannen kruiken schoot voor Roda. Jensen was lang afwezig vanwege een blessure. Of hij weer terug is op zijn oude niveau, laat de mandekker nog even in het midden. “Misschien, maar er is natuurlijk altijd ruimte voor verbetering.”