Supporters Fortuna: ‘Voetbal kijken wordt individuele invulling’

Gepubliceerd op 2/10/2020 om 15:54

Fortuna Sittard is misschien wel de club die het beste kan leven met de verscherpte maatregelen die maandag bekend zijn gemaakt. Maar voorzitter Martijn Weijman van het Fortuna Supporters Collectief heeft weinig hoop dat de fans voor de winterstop nog op een stoel in het stadion kunnen zitten.



Tijdens de laatste corona-persconferentie waar minister-president Mark Rutte de verscherpte maatregelen bekend maakte, werd ook duidelijk dat de komende drie weken geen publiek wordt toegelaten in voetbalstadions. Voor Fortuna Sittard-supporters zijn het ingaan en de duur van de maatregel, op het eerste oog, perfect. De ploeg van Kevin Hofland speelt twee uitwedstrijden en daartussenin wordt de Eredivisie onderbroken door een interlandweekend. Dat zou betekenen dat de Sittardse fans geen enkele thuiswedstrijd hoeven te missen, maar Weijman vreest zelfs dat het einde seizoen is voor de supporters.

“Het is ontzettend zuur, omdat we lang samen met de club om de tafel hebben gezeten om wedstrijden zo ‘normaal’ mogelijk te kunnen beleven. Al dat werk is nu voor niets geweest”, zegt Weijman. “Er zijn ook geen noemenswaardige incidenten geweest. Iedereen in het Fortuna Stadion was zich bewust van de regels.”



Al geeft de voorzitter ook toe dat het moeilijk is om niet te juichen bij de gelijkmaker in de laatste seconde van de wedstrijd, zoals tegen AZ. “Als je je favoriete ploeg al een half jaar niet meer met zoveel passie hebt zien spelen en die goal valt, dan is het moeilijk om dat euforisch gevoel te bedwingen."

Door striktere maatregelen in de horeca is samen voetbal kijken in de kroeg ook geen optie meer. "Op deze manier wordt voetbal kijken een individuele invulling. Als supporters collectief ben je er om een brug te vormen tussen club en supporters. Saamhorigheid creëren is op deze manier heel lastig”, concludeert Weijman.

 

Weerfoto oktober

Advertenties