Taakstraffen voor vernielers peperdure kerstboom Brunssum

Gepubliceerd op 5/05/2021 om 14:04
Laatst bewerkt op 12/05/2021 om 10:03

De rechtbank in Maastricht heeft drie tieners tijdens een jeugdzitting taakstraffen opgelegd voor het vernielen van een grote kerstboom aan het Lindeplein in Brunssum. De gemeente zal de geleden schade van 11.000 euro via een aparte procedure moeten gaan verhalen op de daders. Dat bevestigen bronnen binnen het Brunssumse stadhuis woensdag tegenover ZO-NWS. 

Het drietal heeft de straffen onlangs tijdens een zitting achter gesloten deuren opgelegd gekregen. Een vierde minderjarige verdachte moet nog voor de rechter gaan verschijnen. Op camerabeelden, die de gemeente verspreidde, was te zien hoe de jongeren op 19 december vorig jaar de kerstboom omduwden.

De vele duizenden euro’s kostende aluminium boom werd daardoor onherstelbaar beschadigd. De politie ontving vervolgens diverse tips. De in totaal negen verdachten meldden zich allemaal bij de politie. Het bovengenoemde viertal bekende de daden na het zien van de beelden, waarna de zaak werd doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie (OM). 

Een woordvoerster van het OM in Limburg wilde desgevraagd niet ingaan op vragen over de vonnissen in deze zaak. “We zijn terughoudend met het geven van informatie hierover omdat het minderjarigen betreft.” 

Reclame

Advertenties