Tachtig uur taakstraf voor bespugen en uitschelden boa Heerlen

Gepubliceerd op 13/09/2023 om 16:58
Laatst bewerkt op 13/09/2023 om 17:06

Een man is woensdag door de rechtbank veroordeeld tot 80 uur taakstraf voor het bespugen en uitschelden van een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) van de gemeente Heerlen. Ook moet hij een schadevergoeding van 650 euro aan het slachtoffer betalen.

In mei vorig jaar werd de Heerlense boa op de Anjelierstraat Heerlen beledigd met de woorden "mongooltje" en in zijn gezicht gespuugd, waarna hij aangifte deed. De verdachte werd later herkend in het centrum van Heerlen. 

De verdachte man werd woensdag schuldig bevonden en ontving een werkstraf van 80 uur en een schadevergoeding van 650 euro. Deze schadevergoeding dient hij te betalen aan de boa.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties