Tien aanhoudingen na rellen derby MVV - Roda JC

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 30/10/2021 om 12:46
Laatst bewerkt op 30/10/2021 om 16:13

De politie heeft vrijdagavond tien aanhoudingen verricht naar aanleiding van de rellen  bij de Limburgse derby tussen MVV en Roda JC.

Tijdens de ongeregeldheden raakten zes agenten en twee stewards gewond. Zeven van de tien verdachten zitten op dit moment nog vast. De politie kondigt aan meerdere aanhoudingen te verrichten, komende dagen.

MVV zegt in een persbericht dat de daders opgespoord en bestraft zullen worden.

De wedstrijd werd in de eerste helft gestaakt, omdat het te onrustig werd tussen de supporters. Er werd met vuurwerk en voorwerpen gegooid. Bovendien raakten stewards in de verdrukking.

Nadat de wedstrijd was stilgelegd, voelde de politie zich genoodzaakt de Mobiele Eenheid (ME) op te roepen. Burgemeester Anne-Marie Penn van Maastricht besloot om het duel definitief te staken.

Er is een aanvullend strafrechtelijk onderzoek gestart naar de ongeregeldheden.

Tags

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties