Tinder date zwakbegaafde vrouw eindigt in verkrachting 

Foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 15/08/2022 om 12:39
Laatst bewerkt op 15/08/2022 om 13:28

Een inmiddels in Heerlen woonachtige vrouw is volgens justitie tijdens een Tinder date slachtoffer geworden van een verkrachting in december 2019. Een man uit Meerssen (30) is de verdachte. Dat bevestigt Kasper Regter, advocaat van het slachtoffer, maandag tegenover ZO-NWS. 

De vrouw, die kampt met psychische problemen, maakte op 14 december 2019 een afspraak via Tinder bij haar thuis in haar toenmalige woning in Geleen. De Meerssense verdachte zou daarop bovenop de vrouw gesprongen zijn en haar verkracht hebben. Tijdens later onderzoek is er DNA van de man in het geslachtsdeel van het slachtoffer aangetroffen. 

De verdachte Meerssenaar heeft volgens ingewijden tegenover de politie de verkrachting ontkend. Nadat hij geconfronteerd werd met het gevonden DNA-materiaal, heeft hij verklaard dat hij samen met het slachtoffer gemasturbeerd zou hebben op bed. Voor het aantreffen van zijn DNA in het geslachtsdeel van de vrouw, heeft hij geen uitleg aan de politie kunnen geven. 

De verdachte moet woensdag voor de rechtbank in Maastricht verschijnen. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties