Toch geen multifunctioneel bijgebouw bij school Ransdaal

foto © ZO-NWS | Google Maps
Gepubliceerd op 20/12/2022 om 08:14
Laatst bewerkt op 20/12/2022 om 09:11

Er komt vooralsnog geen multifunctioneel bijgebouw bij de basisschool St. Theresia in Ransdaal. Onderwijskoepel Innovo wil de school drastisch vernieuwen en dan is de extra aanbouw waarschijnlijk niet meer nodig.

Dat schrijft het college aan de gemeenteraad. In februari stelde de gemeenteraad anderhalf miljoen euro beschikbaar voor de realisatie van een multifunctioneel bijgebouw, een burgerinitiatief van de initiatiefgroep Ransdaal IGR. Daarin zouden onder andere de peuteropvang en de bibliotheek gehuisvest worden. Ook de fanfare en het IVN zouden er terecht kunnen.

Schoolbestuur Innovo wil het schoolgebouw uitbreiden en vernieuwen waarmee het onderwijs in Ransdaal de komende jaren gewaarborgd is. Volgens Innovo is het leerlingenaantal toegenomen en is ook de kwaliteit van het onderwijs verbeterd en geeft dat aanleiding tot renovatie of nieuwbouw van de school. Daarin zou dan mogelijk ook een multifunctioneel gedeelte kunnen komen.

De anderhalf miljoen die Voerendaal opzij heeft gezet zijn onvoldoende voor een grote renovatie of nieuwbouw van de school. Als het nieuwe scenario is uitgewerkt buigt de gemeenteraad zich over extra miljoenen voor de school in Ransdaal.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties