Toekomst Zuyderland voorlopig onduidelijk

Foto: (c) Tom Janssen
Gepubliceerd op 23/02/2024 om 15:27
Laatst bewerkt op 23/02/2024 om 16:22

Voorlopig komt er nog geen besluit over de toekomst van de Zuyderland Ziekenhuizen in Heerlen en Sittard-Geleen. Aanvankelijk zou rond Pasen meer duidelijkheid moeten komen.

Volgens 1Limburg zijn de gesprekken die Lea Bouwmeester, als onafhankelijk voorzitter van de regietafel, met de diverse betrokken partijen voert nog niet afgerond. Pas als dat is gebeurd kan Bouwmeester één of meerdere toekomstscenario’s voor Zuyderland uitwerken.

Afgelopen jaar ontstond veel ophef toen Zuyderland Ziekenhuizen bekend maakte vanaf 2030 de functie van het ziekenhuis in Heerlen fors te willen afbouwen. Zo zou  onder andere de spoedeisende hulp verdwijnen. De belangrijkste reden voor de maatregel is personeelsgebrek.

Gemeenten, gebruikers van het ziekenhuis en zelfs de provinciale- en landelijke politiek kwamen in opstand tegen de plannen. In september vond een protestmars plaats en werd aan voorzitter David Jongen van Zuyderland Ziekenhuizen een petitie overhandigd met meer dan 30.000 handtekeningen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties